Maurice lacroix pontos s chronograph 43mm férfi óra PT6038-SSL2H-130-A

Férfi
Rozsdamentes acél óratok (316L) kerámiával
Fémcsat
Textil szíj
Automata szerkezet
Zafír kristály üveg
10 bar (100 m) nyomásig vízálló
Stopper funkció
Cikkszám: PT6038-SSL2H-130-A Kategória:
Hosszúság: 43.0 mm
Szélesség: 43.0 mm
Magasság: 15 mm

A szíj mérete: 21mm

Maurice Lacroix now unveils a new interpretation of its popular model, the PONTOS. Endowed with chronograph, day and date indications, sumptuous details and a scratch-resistant ceramic bezel, the PONTOS S Chronograph bridges two seemingly disparate worlds, elegance and sport, and unites them to form a cohesive design befitting any occasion.

1.425.000 Ft

Készleten

Termék leírás

Maurice Lacroix now unveils a new interpretation of its popular model, the PONTOS. Endowed with chronograph, day and date indications, sumptuous details and a scratch-resistant ceramic bezel, the PONTOS S Chronograph bridges two seemingly disparate worlds, elegance and sport, and unites them to form a cohesive design befitting any occasion.

The PONTOS S Chronograph features a sandblasted dial, offered in a choice of two colours: silvery white or dark blue. The hour and minute hands are partially openworked and lined with Super-LumiNova®. Facetted and applied indexes denote the hours, shining brightly with just the merest suggestion of light. Positioned between each index and the minute track, a rectangular-shaped soupçon of SLN augments readability in dim light conditions. The aforementioned track uses a combination of crisp lines and red Arabic numerals, optimising overall legibility.

At first glance, the dial appears to have just two counters, arranged along a north-south axis. However, closer examination reveals there is a small seconds display at 9 o’clock and a day and date display positioned opposite, all of which prove simple to read. The dominant counters comprise a 30-minute register at 12 o’clock and a 12-hour register below, each endowed with sandblasted centres and framed with snailed detail. The Maurice Lacroix design team have enriched the composition with numerous elements, presenting dial components at different heights and judiciously using colours in order to enrich the ownership experience.

The bezel is executed in scratch-resistant ceramic and is equipped with a tachymeter, a function that allows the wearer to determine the speed of an object over a known distance. This underlines the sporty character of the watch while simultaneously exhibiting a classical, retro appearance.

További információk

Méretek 43,0 × 43,0 × 15 mm
Működési elv

Nem

Óratok

Óratok anyaga

Óratok formája

Óraüveg

Számlap szine

Szerkezet

Szíj/csat

,

Szíj/csat anyaga

,

Vízállóság

Különleges tulajdonságok

1961-et írunk amikor Saignelégier-ben a márka jogelődjét Desco von Schulthess AG néven megalapították. A főként összeszereléssel és egyedi megrendelések teljesítésével foglalkozó vállalkozás a kiváló szakértői gárdájának köszönhetően 1975-ben, Ausztriában mutatta be az első Maurice Lacroix márkanevet viselő modelljét, amely remek fogadtatásnak örvendett.
Ezt követően ’76-ban Spanyolországban majd ’79-ben Németországban is bemutatkozott a márka.
Az akkori modellpaletta nagy erőssége volt, hogy a középáras szegmensben átlagon felüli órákat vonultatott fel, aminek köszönhetően az akkori versenytársakat rövid időn belül le tudta körözni és így a márka ismertsége és a kereskedelmi hálózata is rohamos fejlődésnek indult. A gyár a fennmaradásának és növekedésének érdekében akkortájt szokatlan utat választott és a nagy számban terjedő quartz szerkezetekkel szerelt órák helyett továbbra is a mechanikus szerkezetekre helyezte a hangsúlyt. Ezzel a döntésével alapozta meg az 1990-ben bemutatott Masterpiece családot ahol az igényesen kialakított külsőségek mellett a belső értékek a meghatározók. Mindegyik darab egy igazi gyöngyszem, egy igazi mestermű.
Ezen eredeti értékek megtartásával, az órákkal szemben támasztott igényeink legmagasabb szintű kielégítésével a gyár célkitűzése, hogy kategóriájában továbbra is egyedülálló modellekkel növelje a svájci óragyártás kiváló hírnevét.
Sikeres családtagjai közül, a Pontos család a sportos eleganciát, míg a Le Classique család a hűvös eleganciát hivatott képviselni. Amellett, hogy nagy hangsúlyt fektet a mechanikus órákra, nem feledkezett meg a quartz órákról sem. Ebben a kategóriában a közkedvelt Eliros család és a hölgyek nagy kedvence, a Fiaba kollekciója említésre méltó. 2018-ban, az addig csak quartz szerkezetekkel szerelt Aikon család mechanikus kollekciója is debütált, sokak nagy örömére.
Az elmúlt években számos rangos díjjal jutalmazták a márka több modelljét is ami köszönhető a manufaktúra saját fejlesztésű szerkezeteinek és az alkalmazott különleges design elemeinek egyaránt.
Memoire1
2008-ban a világon elsőként mutatta be a Maurice Lacroix azt a mechanikus óraszerkezetet, amely a stopper funkciót választva a mért részidőt memóriaadatként képes megjegyezni majd pedig ismételten ezt a funkciót választva a memóriában tárolt adatot megjeleníteni. A modellt Memoire 1 –nek keresztelték, utalva a funkcióra és annak a tároló kapacitására. Az óra azonban nem csak szerkezetében különleges, hanem az adatok megjelenítésében és azok leolvasásában is.
2010-től kezdve a Maurice Lacroix világszerte összesen körülbelül 220 alkalmazottal rendelkezik, és a világ több mint 60 országában mintegy 4000 üzletben van jelen.
Az elmúlt években számos híresség működött együtt a Maurice Lacroix céggel.
Többek között: Bob Geldof zenész, Ray Stevenson színész, James Magnussen úszó, Orlando Duque búvár, Jang Dong-gun dél-koreai színész, Justin Rose brit golfozó.
Maurice Lacroix hivatalos partnere az F.C. Barcelona csapatnak és Red Bull Cliff Diving World Series-nek is.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down