2023.04.06.

NOMOS GLASHÜTTE MÁR SZEGEDEN IS!

Örömmel jelentjük be, hogy Szeged belvárosában fekvő patinás Szalonunk is kibővült a NOMOS GLASHÜTTE márkával, amely manufaktúra jellegének köszönhetően csak és kizárólag mechanikus órák gyártására szakosodott.

Bővebben a NOMOS márkáról
A NOMOS márkát 1990-ben alapították, tehát viszonylag fiatal gyártóról beszélhetünk, ám kompetenciában a legmagasabb szinten van jelen, mivel megörökölte a Glashütte-i óragyártás alapjait. A korai években kizárólag kézi felhúzású, mechanikus órák gyártására összpontosítottak, melyek bázis kaliberét svájci ETA SA / Peseux 7001 adta. Viszont 2005 áprilisa óta csak és kizárólag saját szerkezetekkel szerelik az óráikat. Még ebben az évben bemutatták az első saját fejlesztésű mechanikus automata kaliberrel szerelt Tangomat órájukat is. Nomos 2014 óta házon belül készíti az órák gátszerkezetét és billegőjét is, a rendszernek pedig nevet is adtak, ez a „Nomos Swing System”. Ez volt az a mérföldkő, amikor is kijelenthették, hogy nem függnek többet a svájci gyártóktól. Ezt az új rendszert a következő években fokozatosan bevezették, majd 2016-tól DUW (Deutsche Uhrenwerke) előtagokat is megkapták a kaliber családok. Még ebben az évben bemutatták a rendkívül vékony (3,2mm) Swing System-mel ellátott 42 órás járástartalékú, 27 köves DUW 3001 kaliber számú Neomatik szerkezetüket is. 2018-ban pedig jött a DUW6101 kaliber számú Neomatik date szerkezetük, amit még azon melegében be is mutattak az Autobahn és a Tangente Update óráikban.
A NOMOS órák eddig több mint 150 tekintélyes díjat nyertek el, köztük az iF Design Award, a Good Design Award, a red dot Design Award és a német Design Award díjait.
2018-ban a NOMOS Glashütte lett az első nem svájci márka az A. Lange & Söhne után, amely a Tangente Update modelljével elnyerte az órás világ legnagyobb Oscar-díját (GPHG), emellett elnyerte az Európai Terméktervezési Díjat is. (EPDA)

Szegeden megtekinthető készletünkben több újdonság is helyet kapott, ilyen a Club Campus kollekciójába tartozó Cream Coral unisex (36mm) változat, vagy a Metro modellcsalád legfrissebb neomatik Update 41 névre keresztelt változata is.

  • Előbbi a házon belüli, jól ismert kézifelhúzású Alpha kalibert kapta meg és összességében a modellcsalád a NOMOS kollekciójának bevezető termékcsaládjaként van elkönyvelve. Ami pedig a Club Campus vonalat különlegessé teszi az jóval inkább a számlapjainak bevállalós és egyedi színpalettája. Ez nincs másként a Cream Coral modell esetében sem, melynek árnyalata a nyarat eleveníti meg és rendkívül nagy népszerűségnek örvend.

  • Utóbbi modell pedig már a márka kollekciójának felső szegmensébe tartozik. Egy fiatalosabb és modernebb változata a NOMOS letisztult stílusának. Nagyvárosi és végtelenül okos.
    A Metro neomatik 41 Update számlapja szintén tipikus Nomos. Elsőre rendkívül visszafogott, mégis a vidám apró részletekkel, amelyek klassz és fiatalos hangulatot kölcsönöznek, kiemelkedik a tömegből. A számlap ezüstszínű felülete enyhén szemcsés, a pontos időt pedig vékony és elegáns, oxidált fekete mutatók jelzik.

  • De ami itt igazán számít, az az egyedi (és szabadalmaztatott) dátumkijelzés a számlap peremén. A perc indexek körül elhelyezett (még a Tangente Update-tel bemutatkozó) komplikáció biztosítja, hogy a teljes hónap minden esetben szem előtt legyen, valamint az aktuális dátum mindig kiemelkedő láthatósággal bírjon. Valójában egy sor apró nyílás keretezi a dátumot két neon narancssárga jelöléssel, és ez sokkal érdekesebbé teszi a dátumkijelzőt, mint a hagyományos, 3 óránál lévő dátumablak…

  • Hogy ne csak az óra számlapjában gönyörködjünk…, amennyiben megfordítjuk a karórát, akkor egy gyönyörű szerkezettel találjuk szembe magunkat. A Tangente Update-hez hasonlóan a Nomos Metro neomatik 41 Update-t is a házon belüli DUW 6101 kaliber hajtja. Ez az ultravékony automata szerkezet (itt dátumjelzéssel) nagyobb, mint a klasszikus neomatik, de még mindig csak 3,6 mm magas (!). Továbbá a 27 kővel ellátott szerkezet körülbelül 42 órás járástartalékot biztosít viselőjének.

A jelenleg elérhető NOMOS Glashütte készletünket itt találja.
További NOMOS modellek rendelésére egyedi megrendelés keretében van lehetőség. Várjuk szeretettel szegedi és budapesti Szalonunkba!

Jelen vagyunk Instagramon, Facebookon is!

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down