2023.08.18.

KISOKOS GYŰRŰ VÁLASZTÁSHOZ

Nagyon gyakran hallani, hogy sokaknak gondot okoz a megfelelő gyűrűméret kiválasztása.

A fülbevalók, nyakláncok és karkötők esetében egyszerűbb a dolog, viszont az ideális gyűrűméretet “kisakkozni”, valóban egy kicsit bonyolultabb. A helyes gyűrűméret meghatározásához elengedhetetlen néhány az ékszer sajátosságára vonatkozó információ ismerete. Ezen kívül vannak módszerek, amelyek segítségével sikerülhet meghatározni a megfelelő méretet. Íme pár alapvető és hasznos információ.

Hogyan lehet megtudni a kívánt gyűrű méretét?

Egy meglévő gyűrű használatával, amely illeszkedik ahhoz az ujjához, amelyen az új gyűrűt szeretné viselni. Egy vonalzó vagy egy centiméter segítségével mérje meg a gyűrű belső átmérőjét. A milliméterben mért eredményt az alábbi mérettáblázatban találja, ahol könnyen beazonosítható a megfelelő méret.

Egy másik lehetőség az átmérő szerinti méret meghatározására, ha a gyűrű belső átmérőjét megszorozzuk 3,14-el. A kapott eredmény hozzávetőleges, és megfelel a szükséges méretnek. Pl.: Megmérted vonalzóval a gyűrű belső átmérőjét, és 18 mm-t határoztál meg: 18 mm x 3,14 = 56,52, tehát 57-es méretre van szükséged.

Érdemes figyelembe venni, hogy nyáron a meleg hatására akár 1-2 számmal is megnőhet ujjunk mérete, télen pedig a hideg miatt akár össze is mehet az ujjunk. Ezért a gyűrű méret lemérése mindenképp szobahőmérsékleten történjen! Ne feledjék figyelembe venni a bal és a jobb kéz közötti különbségeket se. Fontos leszögezni azt is, hogy a mindennapi viseletre szánt gyűrűnek kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor nem csúszhat le az ujjáról.

Amire még nagyon fontos figyelni főleg az uraknak, akik szeretnének gyűrűt ajándékozni. Nem mindig elegendő tudni a méretet, ugyanis a gyűrű szélességétől függően változik a méretigény. Például, a vásárló felkészülten jön és 52 méretű gyűrűt keres. Ha ez a méret egy 1-2 mm szélességű gyűrűre vonatkozik, akkor egy 5-6 mm szélességű gyűrnél ez a méret már egész biztos, hogy szűk és viselhetetlennek bizonyul.

Mindezeket a szempontokat szem előtt tartva, közelebb kerülünk a megfelelő méret beazonosításához, de a legegyszerűbb, leghatékonyabb és legbiztosabb módja annak, hogy megtudd a megfelelő gyűrűméretet, ha elmész egy ékszerészhez vagy ékszerboltba, ahol egy speciális mérőeszköznek köszönhetően megtudhatod a pontos méretet.

Budapesti és szegedi szalonjainkban készséggel állunk rendelkezésükre.

Addig is tekintsék meg szebbnél szebb gyűrűválasztékunk egy részét webshopunkban.

Bővebb választékért látogassanak el hozzánk, ahol mindenkit szeretettel várunk.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down