2022.09.02.

FRANK TRAUTZ – HAGYOMÁNY

A mai cég sikertörténete 1928-ban gyökerezik, amikor a cégalapító Hermann A. Trautz gyűrűgyárat alapított. 2007 óta Frank Trautz vette át az FH Trautz ékszergyár kizárólagos vezetését, és ezzel folytatja a nagy múltú családi hagyományt.

A Trautz név évszázadok óta szorosan kapcsolódik Pforzheim aranyvárosához, a Nagold-völgyhez és a Fekete-erdőhöz. A család története a 16. századig vezethető vissza, a horgonyos és halászjelképekkel ellátott hagyományos címer pedig azt mutatja, hogy a család egykor a Fekete-erdei tutajos céhhez tartozott.

Hans Georg Trautz már 1650-ben polgármester és tutajos volt a Nagoldon. Ma emlékmű áll a tiszteletére a gyönyörű Dillstein kerületben, Pforzheim közelében. 1722-ben Christoph Trautz polgármester, vámtiszt és tutajtulajdonos építtette Dillsteinben a ma is fennálló “Goldener Anker” fogadót. Christoph Trautz társalapítója volt az első rafting cégnek Enz-Nagold körzetében a holland fakereskedelem számára.

A rafting visszaszorulásával a Trautz családot először ékszergyárosként emlegették a 18. században. Azóta a név a kiváló minőségű pforzheimi ékszereket jelenti.

A 14 és 18 karátos, hagyományos sárga, közkedvelt fehér vagy az időtlen eleganciát sugárzó rozé színű aranyékszerek, briliáns csiszolású gyémánttokkal és drágakövekkel, ásványokkal díszítve, minden hölgy szívét megdobogtatják.

A fotókon látható Frank Trautz ékszergarnitúra határtalan vonzást gyakorol.

Szemet gyönyörködtető látvány és szívet melengető érzés annak, aki viseli.

Mint tudjuk a rózsakvarc a szív köve. A rómaiak már Kr.e. 800 körül kezdték el ékszerként viselni, dekorációként használni. Az ókori egyiptomiak a szerelem szimbólumaként tekintettek rá.

Ez alkalommal 14 karátos rozé aranyba foglalva, briliánsokkal körülölelve ékeskedik.

Frank Trautz kollekciók széles választékát megcsodálhatják szegedi és budapesti szalonjainkban, ahol sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, vásárlót.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down