2024.06.14.

BÁJOS ÉKSZEREK

A harmóniát sugárzó rózsakvarc és a misztikus holdkő „tánca” nemesfémek és drágakövek kíséretében

RÓZSAKVARC

A rózsakvarc használata állítólag egészen i.e. 7000-ig nyúlik vissza. Átugorva évezredeket és megérkezve a jelenbe, a rózsakvarcot gyakran használják ékszerként vagy dekorációként otthonokban. Méltán az egyik legnépszerűbb ásvány. Harmóniát sugárzó, amely már megjelenésével is vonzó. Ha valaki pusztán ékszerként tekint rá, akkor is megvan az a kedvesség és bájosság a színében, mely kiemeli viselője legszebb vonásait.

A rózsakvarc egy halvány rózsaszín kő, amely a kvarckristályok családjába tartozik. A kő mélyebb rózsaszín fajtáit néha eper rózsakvarcnak nevezik. A levendula rózsakvarc fajtái halványlila színűek. Megtalálható az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Brazíliában, Madagaszkáron, Dél-Afrikában, Indiában, Svédországban és Németországban.

Az egyik egyszerű módja annak, hogy a rózsakvarcot beépítsék az életükbe, ha viselik. Többek között egy 1928-as évre visszanyúló híres és elismert német ékszergyártó is így gondolja, ezért nagy előszeretettel használja kollekcióiban. Legyen szó alkalmi vagy akár hétköznapi viseletről. 14 vagy 18 karátos aranyba foglalva, briliánsokkal körülölelve, tovább fokozódik a rózsakvarccal díszített ékszerek varázsa.

Frank Trautz női gyűrű

A HOLDKŐ

A természetes holdkő misztikus szépség az ékszerek világában. A holdfény megállíthatatlan varázsa a holdkőben testesül meg, egy ásványban, melynek csillogása és misztikus ragyogása nem csupán szemet gyönyörködtető, de mélyebb jelentéssel is bír. A természetes holdkő egy olyan kincs, melynek történelme évszázadokra nyúlik vissza.

Különleges optikai tulajdonságai vannak, amelyek miatt gyönyörű játékot hoz létre a fényben, és a jellegzetes, misztikus színárnyalatokat tükrözi vissza. A holdkőben megjelenő áttetsző és fényes jellegzetes csíkok és foltok, észrevétlenül változnak, ahogy a néző megváltoztatja a nézőpontját vagy a megvilágítás irányát. A természetes holdkő gyakran elérhető különböző színárnyalatokban, beleértve a fehéret, a szürkét, a kékesszürkét és a sárgásbarnát. Ezek a színek a kőben lévő ásványi beágyazódásoktól és az optikai tulajdonságoktól függenek. Számos kultúrában és vallásban hozzárendelik a nőiességhez, az intuitív erőkhöz és a változásokhoz. Ezenkívül sokak számára a holdkő viselése talizmánként vagy szerencsehozónak is számít.

Fontos megemlíteni, hogy bár ez az ásvány rendkívül szép és misztikus, gyakran használják ékszerek készítésére, például gyűrűk, nyakláncok és fülbevalók díszítésére. Ezek az ékszerek nemcsak csodálatos megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, hanem az ásványok misztikus jelentését és energiáját is hordozzák.

Összességében a természetes holdkő egy csodálatos és misztikus ásvány, amely nemcsak szépségével és optikai tulajdonságaival bűvöli el az embereket, hanem spirituális és kulturális jelentőséggel is bír a világ számos kultúrájában.

Frank Trautz női gyűrű

 

Az ásványokkal ékesített ékszerek rajongóinak, 14 karátos aranyba foglalva egy örök életre szóló szerelem lehet, a Frank Trautz által biztosított minőségi kidolgozásban. Minden korosztálynak ajánljuk, hétköznapokra, mindennapi viseletre. Amennyiben az ásványokat briliánsok kísérik, akár alkalmi viseletre is.

És miután annyi csodálatos tulajdonsággal rendelkeznek, a kettő kombója ellenálhatatlan választás lehet a legtöbb Hölgy számára.

Látogassanak el szalonjainkba. Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

 

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down