2023.04.14.

AJÁNLÓ: SMARAGDDAL DÍSZÍTETT ÉKSZEREK

A smaragdok továbbra is a világ legértékesebb drágakövei közé tartoznak, összetéveszthetetlen színük és energikus rezgéseik miatt.
“Semmi sem zöldebb, mint egy smaragd, és nincs jobb módja annak, hogy felpezsdítse a szemet, mint ha ilyen drágakőre tekint, nyugtató és vigasztaló színe képes eltávolítani a fáradtságot és az energiahiányt.” (“Természettörténet” című enciklopédiából, szerző: idősebb Plinius, római író, ókori enciklopédista)
A smaragd a berill egy változata és messze a legértékesebb kő ebben az ásványi kategóriában. Bár a szakemberek között is megoszlanak a vélemények arról, hogy mit jelent a „túl világoszöld”, vannak bizonyos kritériumok, amelyeket a nemzetközileg elismert gemológiai intézetek, például a GIA (Gemological Institute of America), egyhangúlag elfogadnak. Ezek az árnyalat, a telítettség és a tónus. Tehát csak akkor nevezhető smaragdnak, ha az adott kő zöld színe minden feltétetnek megfelel.
Főként a kolumbiai és zambiai bányákban bányászott berilliumcsoporthoz tartozó smaragd a bölcsesség, az ékesszólás, a halhatatlanság, a fiatalság, az élet, a szépség és az időtlen szerelem szimbóluma. Úgy tartják, hogy támogatja az inspirációt, a kreativitást és a türelmet. Gyönyörű zöld színe miatt a tavaszt reprezentálva reményt, megújulást és örök életet jelképez. Egyesek úgy vélik, hogy talizmánként gazdagságot és kifejezőkészséget biztosít a kommunikációban.
Készletünkről azonnal elérhető a következő klasszikus 14 karátos sárga arany gyűrű, közepén gyönyörű smaragdal, körbefutó karmazált foglaltban pedig gyémántok (0,15 ct, TW/SI) díszítik. Méret: 54. Fülbevalóval ajánljuk (0.19 ct, TW/SI)

Rendkívül szép drágakő, összetéveszthetetlen smaragdzöld színe magával ragadó. Nemesfém ékszerekbe foglalva olyan érték és időtálló ékszerköltemények születnek, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen nő gyűjteményéből sem. Legyen szó fehér vagy akár sárga aranyból készült ékszerről, stílustól függetlenül, smaragddal és gyémántokkal ékesítve egy életre szóló, tökéletes választás lehet.
Minden kedves érdeklődőt, vásárlót sok szeretettel várunk budapesti és szegedi szalonjainkban.
Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down