2021.12.09.

AJÁNLÓ: SEIKO PRESAGE SHARP EDGED SUMI-IRO

A kizárólag mechanikus modelleket kínáló Presage család tükrözi a Seiko egy évszázados tapasztalatát a professzionális órakészítés terén. …

A Presage kollekció eddigi legtöbb darabja néhány kivételtől eltekintve bőrszíjas változatban kerültek kiadásra. Ezt az űrt hivatott betölteni a Seiko idén bemutatott Presage Sharp Edged szériája. A Sharp Edged Series formája azonban a Presage formavilágában merőben új, innen a sorozat neve is: az Éles élek sorozata, mely a szögletes tokformára utal az élek egyedi kidolgozásával. A Seiko és Grand Seiko design alapjainál már többször olvashattál arról, hogyan használják a japánok tradicionálisan a fény és árnyék adta lehetőségeket a designban is, legyen szó akár órákról akár képzőművészetről, akár egy érdekes építészeti megoldásról. A geometrikus formák visszaköszönnek a számlapon is.

A jellegzetes minta a japán szemnek ismerős, hiszen egy népszerű mintázat a szabályos hatszögekből álló formák adta felület, melynek neve asanoha (a japánban asa no ha, vagyis kender levél minta). A nevét onnan kapta, hogy a formája emlékeztet a japán kender leveleire, melynek ezeréves hagyománya van a szigetországban. Ez a növény ezer szállal kötődik a japán mindennapokhoz, a gyümölcsét fogyasztották, a növényből pedig szövetet szőttek, mely a textil 1600-as évekbeli megjelenése előtt a szigetország lakóinak öltözetét adta, de még korábban is használták már a buddhista szobrok díszítésére az 1200-as évekig. A japán kender gyors növésű, erős fajta, ez jelenik meg a japán kultúrában betöltött szerepében is, a fiatalság egyik szimbóluma. Az SPB203J1 referenciaszámú modell keresztségben a Sumi-iro becenevet kapta és számlapján a hagyományos japán fekete tinta színe köszön vissza. Elegáns vonalvezetésű, örök klasszikus darab a nagy múltú japán Seiko cég kínálatából. Kortalan megjelenésű, sötét számlapos óra, mely szuperkemény bevonattal ellátott nemesacél óratokkal, karcálló zafírkristály óra üveggel, valamint szuperkemény bevonattal ellátott nemesacél óracsattal készült. Megbízható, precíz, 70 órás járástartalékkal bíró japán mechanikus szerkezettel ellátott Seiko modell. Az itt látható Seiko Presage Sharp Edged Sumi-iro karóra elérhető a budapesti szalonunkban és megvásárolható webshopunkban. Minden egyéb verziót egyedi megrendelés keretében tudunk biztosítani kedves vásárlóink részére. További készleten lévő Seiko Presage modelleket itt talál. Az ajánló a seiko.hu írása alapján készült. Várjuk szeretettel üzleteinkben.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down