2024.02.02.

Ajánló: Oris X Wings of Hope

Figyelemre érdemes az Oris és a Wings of Hope amerikai humanitárius szervezet különleges együttműködése.

Utóbbi a repülés által nyújt orvosi segítséget távoli közösségeknek. A márka “Change for the Better” programjának részeként az Oris a Big Crown pilótaórán alapuló két különleges modell bevezetésével kívánja felhívni a figyelmet a Wings of Hope munkájára: egy 40 mm-es acél modell, amely 1000 darabra limitált, és egy 38 mm-es sárgaarany modell, amely 100 darabra limitált.

 

A Wings of Hope életmentő munkájára való figyelemfelhívás a cél.Az 1963-ban alapított Wings of Hope több mint 50 országban nyújt orvosi segítséget távoli és kiszolgáltatott közösségeknek. Már kétszer is kaptak Nobel-békedíj jelölést. 2021-ben több mint 65 000 ember részesült a szervezet orvosi szolgáltatásaiból. Nonprofit szervezetként a 3,2 millió dolláros éves költségvetést elsősorban vállalati és magánadományokból finanszírozzák, és ami még fontosabb, 350 elkötelezett önkéntesből álló munkatársra támaszkodnak. Ahelyett, hogy világszerte munkatársakkal rendelkező helyszíni bázisokat építene, a szervezet a helyi szervezetekbe fektet be, hogy azok a jövőben is szolgálhassák az embereket. Ennek egyik példája a tanzániai Flying Medical Service (Repülő orvosi szolgálat), ahol a maszáj törzseket kéthetente látogatják meg, hogy a repülőgép szárnyai alatt oltásokkal és csecsemővizsgálatokkal segíthessenek. Munkájuk nagy részét képezi a betegek ingyenes szállítása is, hogy azok megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek. A változó technológiával összhangban a szervezet most már drónokat használ arra, hogy az Amazonas esőerdejében élő őslakos törzsek számára ellenmérget és más életmentő gyógyszereket szállítson.

 

A Big Crown x Wings of Hope órák 401-es automata kaliberrel készültek. Ez a szerkezet ötnapos járástartalékkal, magas szintű antimágnesességgel, 10 éves ajánlott szervizintervallummal és 10 év garanciával rendelkezik. A csavaros biztonsági korona megvédi a szerkezetet a portól és a víztől, és biztosítja az 50 méteres vízállóságot. Hogy különbözzön a többi Big Crown modelltől, a vintage elemeken túl szándékosan a Wings of Hope-ra akarnak utalni, a jellegzetes mutatós dátum funkciót is eltüntették. A márka által 1938-ban bevezetett mára ikonikus modell legfőbb ismertetőjegye a túlméretezett korona (ez segítette a pilótákat az idő beállításában anélkül, hogy le kellett volna venniük a kesztyűt). Továbbá a nagy arab számok, a hangsúlyos mutató és egy további központi mutató, amely piros hegyével jelzi a dátumot egy perifériás sávon (A. Hammerly szabadalma 1915-ből). Dr. Rolf Portmann, egykori ügyvéd, ma az Oris tiszteletbeli elnöke látásmódjának és annak a meggyőződésének köszönhetően, hogy egy mechanikus pilótaóra vonzó lenne a jövő generációi számára, a Big Crown pilótaóra 1984-ben, a kvarcok inváziója közepette visszatért, és új lendületet hozott az márka életébe.

 

 

Az acél modell törtfehér számlapon zöldes, Super-LumiNova bevonatű számjegyekkel került megtervezésre. Az Oris fenntartható gyakorlatok iránti folyamatos elkötelezettségének részeként a Wings of Hope modellek Cervo Volante szarvasbőrből készült óraszíjakkal vannak ellátva, a belső bélésen egy szarvasbogár dombornyomott képével (Cervo volante) és a márka gyors szíjcsere rendszerével.

Az arany változat esetében érdeklődjön üzletünkben az elérhetőségről és rendelés menetéről, ezenkívül bármilyen egyéb kérdéssel is keressen minket bizalommal!

 

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down