2024.05.03.

A GYÖNGYÖK szerelmeseinek

Időnként úgy fogalmaznak, hogy a gyöngyök már elég „elavultnak” tűnnek, elég volt már a klasszikus gyöngyfűzérekből, amelyek mindenhol megtalálhatóak, akár minőségiek, akár utánzatok. A gyöngy valóban „régi”, de a szó jó értelmében, mivel már Caeser és Kleopátra kora óta hordják és még mindig… még mindig ikonikus az ékszerek világában.

Az ókorban Julius Caesar megtiltotta a hétköznapi embereknek, hogy gyöngyöt viseljenek és birtokoljanak. Mivel a római arisztokrácia kiváltsága volt, a gyöngyöket a gazdag társadalmi réteg szimbólumának tekintették. Mivel Aphrodité szépségével és érzékiségével társították, nem mindenki férhetett hozzájuk. Mint minden ritka terméket, ezeket is hosszú ideig a gazdagok és a nagyhatalmúak ellenőrzése alatt tartottak.

Köztudott, hogy a gyémántok, a zafírok, rubinok mind a föld pincéiből származnak, ott keletkeznek. A drágakövek egyike sem található vízben, mondhatni a természetes gyöngyök a világ legritkább drágakövei közé tartoznak. Érdekes statisztika, hogy 10000 vad osztrigából kevesebb, mint 1 termel gyöngyöt. A gyöngyök népszerűségének növekedésével vad osztriga populációja drámaian csökkent. Jelenlegi becslések szerint, többé soha nem lesz lehetséges helyreállítani és egyre nehezebb természetes gyöngyöket találni. Ezért elérhetőek leginkább a tenyésztett gyöngyök. A ma elérhető gyöngyök 99% tenyésztett gyöngy.

MINŐSÉGI TENYÉSZTETT GYÖNGY

Milyen tényezőket kell figyelembe venni?

  • a minőségi gyöngy vastag gyöngyházréteggel rendelkezik
  • intenzív fényesség és csillogás
  • a színek és formák kissé egyenletlenek, mint minden természeti terméknél

Nem tudjuk megmagyarázni hogyan és miért, de a gyöngyökben van valami egészen lenyűgöző. Megfelelő kialakítással egy gyöngyös arany fülbevaló teljesen megváltoztathatja a megjelenését. Nem számít mit választ, milyen gyöngyös ékszert, figyeljen arra, hogy a gyöngyök jó minőségűek legyenek.

A tenyésztett gyöngyöknek különleges szépsége van. Nők szerte a világon előszeretettel viselnek tenyészett gyöngyből készült ékszereket. A gyöngyök az elegancia, az érzékiség és a titokzatosság érzését adják, miközben gyönyörű jellegzetes megjelenést kölcsönöz ruhaviseletének. Napjainkban már klasszikus öltözékhez és modernhez egyaránt hordható.

A gyönggyel kombinált ékszerek a természetes szépség és a kifinomult ízlés előtt tisztelegnek. A gyöngyök az idők során azt a romantikus oldalt képviselték, elegáns nőies stílussal meghintve, azt az adag bájt és finomságot, amelyre ruháinknak szüksége volt.

És ne feledjük! A természetes gyöngy halhatatlan.

Néhány tipp, hasznos információ az alábbi linken:

https://babosszalon.hu/gyongyok-kisokos/

Látogassanak el szalonjainkba. Készséggel állunk kedves vásárlóink rendelkezésére.

 

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down