2024.02.23.

Ajánló: Egzotikus TANZANIT drágaköves ékszerek, FRANK TRAUTZ német ékszergyártó tervezésével

A tanzanit az egyik legfiatalabb, nagyon ritka drágakő, amelyet a Föld egyetlen helyén bányásszák, a fenséges Kilimandzsáró közelében, Tanzániában. 1967-ben fedezték fel először. Keménysége a Mohs skálán a 6,5 értéket mutat. Színe a buja kék, élénk ibolya és a gazdag lila között egyensúlyozva kivételes színárnyalatokban pompázik. Értékét, mint a legtöbb drágakőnek, a következő (4C) jellemzők határozzák meg: szín, csiszolás, tisztaság és karátsúly.

Miért annyira különleges a TANZANIT?

  • Figyelemreméltó a pleokroizmusnak nevezett egyedülálló tulajdonsága. Eltérő fényviszonyok mellet eltérő színt mutat.
  • Kereskedelmileg csak egy helyen bányásszák. Ritkább, mint a gyémánt.
  • A tanzanit gazdag kék-lila árnyalatai kivételesek, egyediek.

Mivel a kristályok a nézés irányától függően különböző színeket mutatnak, a vágógépek az ibolyakéktől a kékesig különböző színű drágaköveket készíthetnek. Lila attól függően, hogy mekkora súlyt akarnak megtartani a nyersanyagól.

Színe és ritkasága miatt rendkívül népszerű drágakő lett. Viszonylag rövid időn belül, a tanzanit jött, látott és győzött. Ritkasága miatt a tanzanittal díszített ékszerek iránti kereslet valószínűleg igen magas marad.

Készletünkről azonnal elérhető tanzanit medál és fülbevaló, 14 karátos fehér aranyból készült Frank Trautz német ékszergyártó tervezésével.  A tanzanit drágakövet körülölelő briliánsok (G/SI) tovább fokozzák ragyogását, nem utolsó sorban az ékszer értékét. Alkalmi ékszernek ajánljuk, de egyéniségtől, stílustól függően lehet öltözékének kiegészítője akár a mindennapokban.

A tanzanit számos formában kapható, de a legelterjedtebbek a fazettált csiszolású, párnázott és ovális vágások. A legfinomabb és legmélyebb színek általában 5 karát feletti méretben láthatók. A kisebb kövek gyakran kevésbé intenzív színűek, melyek hasonlóan csodálatos árnyalatokban tündökölhetnek, akárcsak a nagyobb karátokban ragyogó társaik.

A mély telített ibolya kék a legértékesebb tanzanit színek közé tartozik (kisebb méretben kevésbé telített). Szemmel látható zárványok csökkentik a tanzanit értékét, különösen a világosabb színű kövekben.

Csodálatos bolygónk kínálta gyönyörűséges, szemet lelket gyönyörködtető kristályai , szebbnél szebb színekben pompázva varázsolnak el bennünket nap mint nap, az ékszergyártók pedig végtelen fantáziával kápráztathatnak el műalkotásaikkal.

További szebbnél szebb ékszerekért kattintsanak ide.

Látogassanak el személyesen szegedi és budapesti szalonjainkba, ahol egyedi, felső kategóriás ékszerekkel várjuk az érdeklődőket és vásárlóinkat.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down