2022.04.30.

AJÁNLÓ: CERTINA PH500M

A svájci Certina óra gyártó legutóbb debütáló búvár órájának történelmi elődjét 1969-ben négy tudós viselte a Tektite I. víz alatti laboratóriumában tartott kísérlet két hónapos ideje alatt. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az időmérő kiváló siker volt. …

Az első látásra szembetűnő DS Super PH500M a retro stílusának és a karcálló, tükröződésmentes zafírkristály óraüveg alatt megbúvó narancssárga számlapjának köszönhetően viselője csuklójára irányít minden figyelmet. Ez a búváróra ideális társ lehet a mindennapokban vagy utazásai során, akár víz alatt, akár víz felett.

Ennél az óránál is a Swatch csoportban használatos 80 órás járástartalékú automata szerkezetet használnak egy teljesen új kiegyenlítő rugóval (Nivachron), mely, egy hihetetlen ütésálló, hőmérsékleti ingadozásoknak és mágneses tereknek ellenálló titán alapú anyagból készült. Az ISO 6425 szabványnak megfelelő, 50 ATM-es vízállóságú óra tervezésekor figyelembe vették a német VDST búvár egyesület profi búvárjainak szakértelmét is, ennek a szövetségnek a tiszteletére került fel az óra hátlapjára az egyesület gravírozott logója. A Certina sokat dolgozott azon, hogy óráit különlegessé tegye, és továbbra is sokak számára elérhető legyen. A gyár mindig is merész karórákat készített és ezt tovább fokozta az 1959-ben levédett DS rendszerrel, ami óráik megbízhatóságát nagyon magas szintre emelte. A DS rendszer egy egyszerű ötletből ered. A futóművet nem rögzítették közvetlenül, hanem egy gumigyűrűt helyeztek el a szerkezet és a tok közé.

Ez az egyszerű találmány tette a Certinát azzá ami! A mérnökök nem csak az óramű körül helyeztek el gumi O gyűrűt, hanem a korona és a hátlap is vaskos tömítéseket kapott. Később bebizonyosodott, hogy a gumi lassan elöregedik és így a futómű körül az O gyűrűt először műanyagra, majd a modern idők nagyobb igénybevételei miatt acélgyűrűre cserélték. A DS koncepció további alkotó elemei a 30%-kal vastagabb zafírkristály óraüveg, ami erős igénybevételeket is kiáll, valamint a menetes korona és hátlap, illetve a szerkezetet burkoló acéllemez. Az idők folyamán több neves gyártó is átvette e rendszer főbb elemeit és az egész világon elterjedté vált a Certina korszakalkotó találmánya. Az itt látható Certina DS Super PH500M óra megvásárolható a budapesti és szegedi szalonunkban és elérhetőek webshopunkban. További készleten lévő Certina órákat itt talál. Minden egyéb verziót egyedi megrendelés keretében tudunk  biztosítani kedves vásárlóink számára. Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down